Znam da veliki broj informacija i opisa grčkih destinacija možete da nadjete u magazinima o putovanju, katalozima turističkih agencija, medjutim, oni svi imaju za cilj samo da vam prodaju aranžman. Od 2015. godine istražujem Halkidiki, i definitivno mogu da ga nazovem mojom drugom letnjom kućom. Obožavam neodoljivo savršene plaže i kristalno plavo Egejsko more. Pored mora, Halkidiki je poznat i po malim slikovitim istorijskim selima. A najbolja stvar od svega je da je svakome veoma lako da stigne do ovog poluostrva. Ako sam ja uspela da vozim do Halkidikija, možete i vi. U slučaju da se izgubite na putu, nemojte da budete stidljivi da ne pitate lokalce ili da ne pozovete vlasnika mesta na koje ste se uputili. Grci su poznati po prijateljskom ponašanju i gostoprimstvu.

Svaki put pre nego što posetim neko mesto, volim da napravim malo istaživanje. Naravno blogger, uvek ostaje blogger te uvek posvetim pažnju i najsitnijim detaljima. Obično provodim dosta vremena čitajući internet stranice, analizirajući utiske ili naloge turističkih kompanija na društvnim mrežama. Ako uspem da pronadjem nekog lokalca za savet, još bolje! No, kako bih vam sačuvala vreme, odlučila sam da podelim sa vama sajt koji sam otkrila i koji je moje planiranje znatno olakšao. Da li ste napravili planove za ovo leto? Ako niste, nema potrebe za brigu, još uvek nije kasno, samo nastavite da čitate…

Definitivno mogu da vidim sebe u ovoj Playmoo three storey kući čitajući knjigu na balkonu! Pogled je fascinantan! Kako ova kuća može da primi 7 osoba, ja sam već počela da pravim listu mojih prijatelja sa kojima bih volela da provedem leto. Kuća je takodje udaljena samo 150 metara od peskovite plaže. Pa da li je neko zainteresovan za prvu jutarnju kafu na plaži? Volim ove plavo bele boje, pravo grčko iskustvo! Ali hajde da istažujemo još malo…

Jedna od mojih omiljenih otkrivenih kuća se nalazi u Possidi mestu na vrhu brda. Zove se  Orwel Houseali i bez imena, zaista izgleda kao da je iz bajke. Svaki ćošak ove kuće je dekorisan do malih sitnica. U medjuvremenu sam saznala, da se na samo pet minuta od ove kuće nalazi peskovita divlja plaža, a na deset minuta i organizovana plaža sa barom. Ova kuća je kompletno opremljena, sastoji se od 3 spavaće sobe, 2 kupatila, i neodoljivo bajkovite bašte!

Moram da napomenem da sam u proteklih nekoliko godina bila gost u mnogim hotelima, ali i vilama, i da stereotipi koje sam čula o vilama nisu tačni. Ove vile mogu da vam pruže savršeno mesto za odmor, iskustvo koje može da se poredi sa najekskluzivnijim hotelima i to po dosta povoljnijim cenama. Iskreno, jedan od najudobnijih kreveta na kome sam spavala je upravo bio u jednoj od vila. Postoji još jedna dobra strana odsedanja u vili! Ako putujete sa decom, ovde ćete imati svoju privatnost i mir, bez nervoze da li će vaša deca imati mesto gde da se igraju ili da li uznemiravaju druge goste hotela. Hajde da pričamo i o hrani – po kojoj je Grčka itekako poznata! Svaka kuća koju sam našla na halkidikivillas.com ima i potpuno opremljenu kuhinju kako vam ne bi nedostajalo nešto tokom odmora! Medjutim, ukoliko niste raspoloženi za kuvanje, uvek možete da posetite neku od obližnjih taverni ili giros restorane. Oni se nalaze na svakom koraku!

Da li bih preporučila ovu agenciju i njihov smeštaj svojim prijateljima?

Da, bez razmišljanja! Nije ni bitno da li pričamo o Orwel kući, Barrome vili ili Marynn kući, definitivno bih ih preporučila svima. Kao što sam napomenula, svaka kuća je fenomenalno opremljena da zadovolji svačije potrebe. U zavisnosti od želje, da li želite da budete u mirnom kraju ili naseljenom turističkom mestu, možete naći mesto za svakoga! Takodje bih napomenula da cene koje se nalaze na HalkidikiVillas sajtu su poprilično priuštljive i za svačiji džep ( pored luksuznih vila, postoje i vile čiji je zakup oko 130 evra za noć) – ne zaboravite da je ovo cena cele kuće u kojoj može da odsedne cela porodica.

Pa drage dame, da li ste za sunčanje i bez ikakve brige uživanje dok posmatrate decu koja se igraju u ogromnom dvorištu? 
Leto. Sunce. More. Pesak. 
Grčka. 

Nadam se da sam vam pomogla da izaberete vaš letnji kutak! Ja sam napravila listu mojih omiljenih vila, sada je vaš red. Koja je vaša omiljena kuća sa halkidikivillas.com? Javite mi ukoliko ste bili u jednoj od ovih vila pre, zaista se radujem da čitam vaše utiske sa letovanja!


This post is made in collaboration with HalkidikiVillas.com as well as all pictures used in this posts are courtesy of Halkidiki Villas. For more information about bookings and accommodation presented in this post please visit the website or contact the agency by email. Every opinion stated above is completely based on  my personal thoughts without any influence.

 

2 Comments

  1. Posle ovog teksta dođe mi odmah da se spakujem i posetim Halkidiki. U Grčkoj sam bio 2016. godine i to Paralija #SPRINGBRAKE2016. Bilo je kratko ali slatko. 🙂

    P.S odlične fotke i još bolji tekst!

    • SerbianGIrlInGreece Reply

      Hvala ti puno! Ovaj tekst je meni bar izgleda davno napisan u saradnji sa ovom turistickom agencijom, ali zaista mislim sve sto je u tekstu! Ako ikada budes hteo i organizovao se da dodjes do Grcke, znas da ocekujem da se javis. A ako si samo Paraliju posetio, postoji jos dosta destinacija koje su ti na listi :))

Write A Comment